hits

Etterlengtet venninnetid

 • Publisert: 25.03.2017, 19:51
 • Kategori: Hverdag
 • For en deilig dag dette har vært. Det startet med at jeg våknet uthvilt klokken 8 i dag. Ikke så tidlig, sier du? Vel, for en som pleier å ligge og dra seg til godt over 12 så er det tidlig. Jeg er mer uthvilt og opplagt nå som jeg har kommet i gang med trening, og det er jo så utrolig digg! Fikk kaffe servert på senga og spiste frokost med gutta før jeg dro på yoga med lillesøster.

  Vanligvis ville jeg dratt hjem og sløst bort lørdagen min med tanker som "jeg skal rydde baderomsskuffen" eller "jeg må jo sortere alt i skapet mitt". I dag lot jeg rotet ligge (som vanligvis blir liggende uansett) og dro en tur til Oslo med min beste venninne. Kan ikke huske sist faktisk. Jeg har unngått sosiale ting helt siden jeg begynte å gå opp i vekt og føle meg dritt, selv med min beste venninne. Helt skammelig egentlig, men sånn er jeg.  Utrolig fint på Tjuvholmen. Varmt og deilig!

  Dro innom Cornelias hus og Milla Boutique. Deilig å få litt ny inspirasjon!   

  Ble nye solbriller på meg. Elsker store briller med blått glass :)
   

  Vi har ruslet rundt og drukket kaffe, skravlet om alle planene og ideene vi har, nytt vårsolen og bare vært til. Fantastisk deilig!!

  Nå har jeg kommet hjem og skal videre til mamma og pappa på raclette. Yummi!!

  Om en snau måned skal jeg reise til en storby med Michelle (søsteren min som bor i New Zealand) Vi har akkurat bestilt billetter. Jeg gleder meg helt villt altså! Forteller i morgen hvor vi skal! Sommerfugler i magen :) Første ferien min alene uten barna!! Det blir rart og digg på samme tid!

  Håper dere nyter helgen! Blogger mer i morgen :)

  Klem Y

 • Publisert: 25.03.2017, 19:51
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Natterangel

 • Publisert: 19.03.2017, 01:51
 • Kategori: Trening
 • I dag har vi vært UTE på dagen på en lørdag. Det kan jeg faktisk ikke huske sist vi var. Altså, barna er ute og leker, mens jeg stort sett er inne og gjør alt jeg "må" gjøre. Forfriskende lang tur som gjorde godt for sjela. Gutta og meg, Jørgen og søstrene mine. Utrolig hyggelig!! Klokken er halv to på natta og alle i huset sover. Det er da skrivelysten kommer, så nå måtte jeg bare skrive litt før jeg legger meg. Deler litt bilder fra dagen i dag <3  Dere aner ikke hvor mange ganger om dagen jeg tenker på denne bloggen. Skriver notater på telefonen om alle innleggene jeg vil skrive. Når jeg ser tilbake på innleggene mine, så ser jeg at jeg har blogget mest når jeg har det kjipt. Litt motsatt av rosabloggerne da, jeg er kanskje litt ferdig med det fasadespillet. Blitt for gammal rett og slett. Fnis. Blogger når jeg har noe som må ut, og ikke nødvendigvis noe jeg må vise frem. Det er kanskje da trangen er størst, ikke vet jeg.

     Etter jeg var åpen om hvordan jeg møtte på den berømte veggen, har jeg fått så utrolig mye respons og veldig mange lurer på hvordan det går. Tenk at det snart er tre måneder siden jeg skrev det tøffeste innlegget mitt. Du kan lese det HER hvis du vil. 

  Altså ja, hvordan går det? Det går bedre. Fremover. Jeg har flere gode dager enn dårlige, men sliter fortsatt en del med angst og uro. Som mange av dere vet har jeg gått opp og ned i vekt i alle år. Prøvd alt som finnes av slankekurer. Endret livsstil gang på gang. Aldri klart det, og gått opp igjen hver eneste gang. Men jeg tror kanskje det kan være litt annerledes denne gangen. Jeg sier kanskje, for jeg har feilet så mange ganger før at jeg ikke tør å påstå noe som helst lenger. Nå har jeg begynt å trene igjen, og finner en annen glede i det enn før. Kjenner at det hjelper på hodet mitt, psyken. Kanskje det er motivasjonen jeg trenger, og den som skal få meg helt i mål. Å motiveres av utseende funker ikke for meg. Ikke i lengden. For på sikt vil jeg alltid velge den sjokoladen fremfor størrelse small i bukser. Sånn er det bare. Men treningen kan faktisk være min redning kjenner jeg.   

  Jeg var på yoga forrige uke. Fy fader så hardt, og fy fader så bra! Høres jo helt klisje ut, men følte meg som et nytt menneske etterpå. Nå skal jeg fast på yoga to ganger i uken. Det klarner hodet, og føltes bare så himla bra! Utrolig bra trening også, jeg er støl i hele kroppen enda. Mye mer støl enn etter spinningen. Så ja, kanskje jeg endelig har funnet riktig motivasjon for å klare å endre på vanene mine? Barna var hvertfall storfornøyde med dagens tur, og det var jeg og <3

  Dette ble litt random, men en liten update ihvertfall. Nå får jeg komme meg i seng her. I morgen venter treningen! Nattinatt dere! <3

 • Publisert: 19.03.2017, 01:51
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Treningstabbe

 • Publisert: 08.03.2017, 22:44
 • Kategori: Trening
 • I dag tok jeg endelig motet til meg, dro på meg de ålestrange treningsklærne og dro på trening. Og når jeg først entrer treningsstudioet etter 9 måneder fravær, så så kliner jeg til altså. Ikke litt forsiktig powerwalk på tredemølla. Neida, det måtte bli spinning! Endelig skulle jeg få brukt de nye spinningskoene jeg kjøpte i fjor sommer, tenkte jeg. Du vet sånne med knotter under.

  Jeg har aldri vært en del av den kule gjengen på trenigsstudioet. De som har sykkeltights og spinningsko, de som har siste skrik av treningsklær. Endelig skulle jeg bli en av dem. Haha, så patetisk egentlig.

  Så skulle jeg feste spinningskoene da, musikken hadde begynt og jeg var sent ute. Skjønte ikke bæret. Måtte krype til korset og spørre hun foran meg, hun som hadde spinningstights og spinningsko, og hun måtte gå av sykkelen for å hjelpe meg. Pinlig. Finner omsider ut at jeg mangler de der dingsene som skulle sitte under skoen og feste skoen til pedalen. Enda mer pinlig. Skikkelig nybegynner, haha.

  Så da syklet jeg da, med spinningskoene - men uten at de var festet. Jaja, trent fikk jeg da gjort uansett. Deilig å være i gang igjen!! Da musikken dundret i hjertet og vi skulle spurtet inn i "mål" kjente jeg en følelse jeg ikke har kjent på en god stund. LYKKE! En fantastisk følelse som jeg har lengtet etter. Trening frigjør endorfiner og dette VET jeg jo. Alikevel har jeg stappet i meg godis til den store gullmedalje og sittet i sofaen i flere måneder. Men nå er det SLUTT!

  Fikset neglene i dag da, på høy tid. Viser dere i morgen, nå er det litt sofa her før natta! Håper dere har hatt en fin dag :)

  Klem

 • Publisert: 08.03.2017, 22:44
 • Kategori: Trening
 • 4 kommentarer
 • Ny struktur

 • Publisert: 07.03.2017, 21:04
 • Kategori: Personlig


 • Ok dere.. jeg har tenkt! Jeg ønsker virkelig å få til denne bloggen her. Altså, jeg var jo aller mest gira på å bli journalist back in the days. Visste dere det? Bloggen skal være noe jeg VIL og ikke noe jeg MÅ, men samtidig så må man være dedikert og målrettet for å kommen noen vei sant. Tenkte å ha et par faste innlegg i uka, og lufter det her for dere for å høre hva dere syns.

  Foreløpig har jeg tenkt på følgende innlegg:

  - Fredagsinnlegg som heter "Mine fredagsfavoritter" der jeg velger ut ukas favoritter i nettbutikken, og kanskje tips til hvordan du kan style de hjemme hos deg selv.

  - En dag i uka kan dere få bli med meg på jobb, og jeg kan legge ut bilder og tekster på hvordan hele arbeidsdagen hos Vakre Rom har vært.

  - En dag i uka kan dere få lese om ukas opp og nedturer

  - En dag i uka kan dere få lese om (forhåpentligvis) min fremgang på trenings og sunnhetsfronten (er vel ikke et ord det der, men pyttsann), oppskrfter osv

  Mulig jeg er helt på bærtur her, så kom gjerne med innspill dersom det er temaer jeg kan ta opp uke etter uke. Da vet dere for eksempel at mandag er dagen dere må inn og sjekke hvor gøy vi har hatt det på jobb, eller glede dere hele uka til fredagsfavoritter. 

  Vet det er litt ork å kommentere, men blir veldig glad hvis du skriver hva DU har lyst til å lese om :)

  Klem

 • Publisert: 07.03.2017, 21:04
 • Kategori: Personlig
 • 8 kommentarer
 • Mandagsblues

 • Publisert: 06.03.2017, 08:00
 • Kategori: Hverdag
 • Helt siden jeg startet opp for meg selv, har jeg ikke opplevd de såkalte "blåmandagene" alle snakker om. Jeg gleder meg til å gå på jobb om det er fredag eller mandag, og tviholder ikke på søndagen fordi jeg gruer meg til jobb mandag morgen.   

  Men i dag var det litt tøft å stå opp skal jeg innrømme. Føler egentlig ikke at jeg har hatt helt helg, fordi jeg kun har vært hjemme og fordi minsten ble syk. Men pytt sann, jeg skal riste det av meg! I går dro jeg til mamma og ikke overraskende kom jeg sent hjem. Klokka bikket vel 01.30 idet jeg låste meg inn hjemme. Fem timer søvn er nok ikke den beste starten på uka, men veldig vanlig her hos meg. Klarer meg på lite søvn, men så vet vi jo at det spiller inn på blandt annet forbrenning da. Kremt. Alle innleggene mine skal ikke handle om vekt altså, men dere har jo skjønt at det opptar meg mye for tiden.

  Lest om en ny behandling jeg har litt lyst til å prøve. Høres veldig spennende ut, så mulig jeg faller for fristelsen. Skal fortelle mer om det blir noe av :)

  Nå skal jeg komme meg ut døra med guttene mine. Ha en super mandag :)

  Klem

   

   

 • Publisert: 06.03.2017, 08:00
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • Sunday chill

 • Publisert: 05.03.2017, 16:15
 • Kategori: Hjemme hos meg
 • Denne helgen har vært rolig. Som de fleste andre helger egentlig. Nå sitter jeg og blogger ved spisebordet, mens barna ser på film. Vurderer om jeg skal ta meg en tur til mamma bare for å komme meg ut litt, og føle at jeg har gjort noe denne helgen.

  Adrian har vært syk siden fredag kveld så vi (ja når 4 åringen har omgangssyke så er det vi) har flydd på do 4-5 ganger i timen. Puh.. Vet ikke hvem som er mest sliten av han og meg egentlig.

  Liten update på putene jeg bleket i går. Fader at jeg ikke tok før/etter bilde og bleket alle putene samtidig. Typisk meg å glemme det. En av putene er en del hvitere enn resten nå, og det er den jeg la i bløt. De andre trekkene vasket jeg med klor i maskinen. Og det gikk helt fint å bleke lin altså. Jeg skulle latt de ligge lenger ser jeg nå, men det turte jeg ikke i frykt for å ødelegge de. Får ta en ny runde med blek/vask denne uken.

  Mange som spør meg om sofaen min hjemme, og det er en Newport sofa fra Home & Cottage som jeg kjøpte på Finn. Jeg har byttet ut putene med 70x70 puter i lin for å få en litt annen look. Krever mye å holde den "fin" siden putene ikke er like faste som sofaputer men. Sofaen er egentlig beige, men jeg ønsker meg hvit sofa, så derfor disse trekkene (løst stoff fra Stoff&Stil). Stoffet jeg kjøpte koster bare 99,- per meter, så det er et hot tips til deg som ønsker deg rimelige trekk eller kanskje en linduk. Perfekt dersom du som meg ønsker deg ny sofa, men ikke tar deg råd. Rimelig måte å fornye litt på :)

  Ser ser dere sofaen min sånn den var med putene som følger med, jeg har byttet på mellom mørkegrått og beige trekk:

  Og sånn ser den ut med hvite trekk og puter:  Putene er kanskje litt i største laget, men veldig gode å ligge på :) Vi har linputer i 65x65 cm og 50x50 cm i nettbutikken som kan kjøpes HER.

  Sånn ser det ut her i dag med to gutter som koser seg med film i sofaen.  Kos dere videre med søndagen deres! Snart ny uke, og den gleder jeg meg enormt til!! Jeanette (søsteren min) kommer hjem fra 15 måneder i Austalia!!

  Klem

 • Publisert: 05.03.2017, 16:15
 • Kategori: Hjemme hos meg
 • 3 kommentarer
 • Sosial helg

 • Publisert: 04.03.2017, 17:54
 • Kategori: Hverdag
 • I går var Jørgen på prisutdelig (Gullblyanten) mens jeg var hjemme med besøk av Anneline og Leana. (4 år) Anneline har jeg blitt kjent med gjennom nettbutikken faktisk, og uansett hvor lenge det er mellom hver gang, går skravla som bare det når vi først ses. Gutta fikk seg nye hårsveiser også, siden Anneline er frisør. Superkoselig kveld med skravlings, musikk og god stemning. Må virkelig bli flinkere til å være sosial, det har blitt altfor lite av det i det siste.

  I takt med at vekta går opp, merker jeg at jeg gjør minst mulig sosialt. Vil bare være hjemme i kosebuksa (og spise.. haha). Hadde faktisk tenkt meg på SATS i dag, men så ble lille plutti dårlig så da hadde vi kosedag hjemme. Sett masse filmer og ligget i skje på sofaen. Ah, denne alderen er sååå kos. Jeg er en skikkelig kosemamma som forteller barna hvor mye jeg elsker de sikkert 5 ganger daglig og koser på de konstant <3 Gjør det så lenge jeg kan og får lov jeg ;)   

  Jørgen ligger rett ut etter gårsdagens stabaser, mens jeg har prøvd meg på å bleke sofaputene mine. Litt spent fordi jeg har hørt at klorin kan reagere med lin og bli gult. Men shit la gå, jeg tok sjansen. Putene er nemlig offwhite og "trekket" kritthvitt. Det har ikke vært synlig før nå, men skal si man ser et og annet nå som vårsola titter frem.

  Et lite hot tips dere: Du får 20% rabatt på vakrerom.no på nesten alle lagerførte klær i dag og i morgen. Gjelder ikke MAMB, Preorder eller Juliagenser i korall og Kaisa kjole. Alt annet får du altså rabatt på! Se alle klær HER. Her er noen av mine favoritter:

  Egen reklame   

  Legg inn rabattkoden klær20

  Kos dere med resten av lørdagen deres!! Klem

 • Publisert: 04.03.2017, 17:54
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Hva jeg og røykere har til felles

 • Publisert: 04.03.2017, 01:01
 • Kategori: Kosthold
 • Først må jeg bare få takke dere for en fantastisk fin respons på forrige innlegg. Det hadde jeg jammen ikke trodd altså. Vekt er noe som berører mange, ser jeg. Har fått veldig mange meldinger med tips og forskjellige ting dere vil jeg skal prøve. Helt ærlig, så ønsker jeg ikke å prøve noe mer. Jeg ønsker egentlig bare å få normalisert mitt forhold til mat og fysisk aktivitet. Kanskje følge en matplan, men jeg ønsker hverken dietter eller andre ting. Vanlig mat, bare mindre av den. Regnestykket er jo SÅ enkelt når vi tenker på det. Bruk mer enn du tar inn, og voila!

  Apropos mat, så startet jeg dagen med en kanelbolle. Spiste nok taco for tre personer, etterfulgt av masse godis og brus. Resultatet? Slapp, vann i kroppen, vondt i hodet. Jeg kunne fortsatt lenge, for lista er lang. Hadde en fin prat med Solfrid på jobb i dag. Hun kan ikke relatere helt til mine vekt/mat issues da hun alltid har vært slank, men jo mer vi snakket sammen, desto mer fant vi en likhet. Hun røyket inntil for to år siden, og beskriver det på akkurat samme måte som jeg har det med mat. En avhengighet der du hele tiden forsvarer det du gjør ovenfor deg selv, selv om du vet at det er feil. En avhengighet som ikke kun er psykisk, men fysisk. Kroppen hennes måtte ha røyk og min ha sukker. Hun hevdet at hun trengte røyken for å roe seg ned, mens det var røyken som gjorde henne urolig i utgangspunktet. På samme måte forsvarer jeg mitt inntak av sukker og mat fordi blodsukkeret mitt er lavt, så jeg trenger noe som får det opp igjen. I virkeligheten går jeg sikkert rundt med skyhøyt blodsukker dagen lang.

  Skal jeg være helt ærlig med dere, så har jeg alltid vært litt småirritert på "røykere". De vet at de dør en sakte død, men mange gir visst blanke f.. virker det som. Aldri i livet om jeg ville sammenlignet mitt problem med en røyker før. Jepp, sånn satt jeg dem i bur. Røyker eller ikke-røyker. I dag innså jeg at de og jeg, og alle andre som sliter med avhengighet, sliter med akkurat det samme! De er ikke verre enn meg, og jeg er ikke bedre en "dem".

  En annen ting som det har kommet gjentagende ganger er kommentarer på, er hvor fin jeg er og at jeg er fin akkurat som jeg er osv. Ingen som har tenkt over at jeg har "litt" ekstra. Men altså, kjære dere. Jeg jobber med bilder og sosiale medier. Klart jeg vet hvordan man tar bilder, og ikke minst hvordan man bruker filter/redigerer bilder med lys. Og det kan jeg si dere : bilder LYVER. Jeg er så sikker på at dersom jeg la ut virkelige bilder her på bloggen, ville dere skjønt hva jeg snakket om. Kanskje det er det jeg skulle gjort? Vist dere hvordan jeg egentlig ser ut? Fnis. Jeg vet svært godt at BMI ikke er 100% men det gir en indikasjon på hvor du skal ligge. Min BMI er rett over 30. Det er ikke overvekt, det er fedme. Så istedenfor å pakke det inn, la oss være ærlige da.    

  Superfint med fine kommentarer, og jeg tviler ikke ett sekund på at jeg er bra nok. Egentlig ikke det dette handler om. Jeg er trygg på meg selv, men har såpass selvinnsíkt at jeg vet når jeg har et problem. Jeg er ikke den typen som overdramatiserer, så hvis jeg sier at jeg har et problem med vekta - la meg ha det. Jeg trenger ikke å høre at jeg er jo så fin på bilder, og fin som jeg er. Bildene er ikke ekte, og jeg er ikke fornøyd med kroppen og helsa. Det bør vel holde det?

  Takk til deg som leser, og tusen takk til dere som sender meg historier om deres liv og lignende utfordringer. Jeg leser alt! <3 Fortsett å sende meldinger på insta, snap og Facebook! :)

  Slenger ved et par bilder av stua i manko på noe relavant til dette innlegget.

   

  Klem

 • Publisert: 04.03.2017, 01:01
 • Kategori: Kosthold
 • 9 kommentarer
 • Den vekta, den vekta..

 • Publisert: 03.03.2017, 00:05
 • Kategori: Personlig
 • Akkurat nå er det litt vanskelig å skrive og jeg vet ikke hvorfor. Ordrene kommer ikke like lett som de pleier, og jeg har skiftet overskrift og tema på dette innlegget sikkert 10 ganger. Er så mye jeg vil skrive om. Alt og ingenting. De nye putene i sofaen, blomstene jeg fikk levert på døren her om dagen og at søsteren min kommer hjem fra Australia. Jeg vil vise bilder av nyhetene vi har fått i nettbutikken og fortelle om mammas 50 årsfeiring der jeg vant over min største frykt. Samtidig vil jeg skrive om angst, nerver og uro.

  Jeg har hatt mange fine dager egentlig, men den der drittfølelsen kommer likevel snikende. Jeg har slitt med vekten så lenge jeg kan huske, helt tilbake til ungdomstiden. Opp og ned som en jojo. Har alltid tenkt at jeg har problemer med å kontrollere inntaket, at jeg rett og slett er for glad i usunne ting. Jeg er det altså, men ser mer og mer nå en sammenheng mellom følelser og matinntak. Jeg spiser veldig ofte selv om jeg ikke er sulten. Egentlig oftest når jeg er mett. Og nå i det siste som jeg har klart å sette ord på følelser, har det blitt tydeligere for meg når jeg spiser. Det er når uroen melder seg. Når det blir stille og tankene kommer. Da spiser jeg eller drikker pepsi max for å døyve følelsene. Det hjelper typ i 5 minutter, før det er pån igjen. Sukkerkicket kommer, og når blodsukkeret daler må noe nytt må inntas. Har egentlig aldri reflektert så mye over dette, og visste ikke før jeg begynte å skrive at det var dette jeg kom til å skrive om. Rare greier ass.

  På nåværende tidspunkt veier jeg mer enn jeg noengang har gjort, og nesten like mye som da jeg var høygravid med Adrian. Bare 3 kg mindre.. Vekta øker visst i takt med uroen. Og ja, jeg vet at vekt ikke er alt. Jeg har forsøkt alt som man kan forsøke, men hverken Grete Roede eller lavkarbokurer funker når problemet egentlig sitter i hodet. Lurer på om jeg innså det her og nå egentlig.

  De siste ukene har jeg vært SÅ trøtt og uopplagt, tydeligvis på grunn av mitt dårlige matinntak. Mangler sikkert massevis av vitaminer. Huff og huff. Nei nå må jeg skjerpe meg altså! Fint det snart er helg da, for da er det jo mandag igjen snart.. kremt.

  Kanskje jeg skal bytte ut godisen med mangosmoothie? Mango har massevis av helsefordeler. Ser dere, ække kunnskapen det står på ;)  Bildet er lånt fra Pinterest.

  Takk for at du leste <3

  Klem

   

   

   

 • Publisert: 03.03.2017, 00:05
 • Kategori: Personlig
 • 4 kommentarer