hits
GRÜNDER OG DAGLIG LEDER AV NETTBUTIKKEN VAKREROM.NO

Energityver!!

 • Publisert: 17.02.2018, 11:03
 • Kategori: Tanker og følelser
 • Nei, det er ingen som har vært hjemme hos oss og stjålet energi (strøm) Haha. Tittelen på blogginnlegget er svaret på alt jeg ikke får til. Ref forrige innlegg, som du kan lese HER. Det har ikke gått opp for meg før nå nylig. Vi var på foredrag med Elle Tech der Isabella Lövengrip ble intervjuet. Hun har jeg fulgt med på i mange år og hun er virkelig en inspirasjon. Ble så utrolig inspirert etter den dagen atte, hallooo! ;) Gøy med etterlengtet påfyll!

  På spørsmål om hvordan hun klarte time management (hun driver mange selskaper, har en av skandinavias mest leste blogger, reiser konstant og er småbarnsmamma), svarte hun at hun er svært nøye med hvordan hun bruker tiden sin. Hun styrer unna energityver som hun kalte det. Blandt annet ser hun ikke på TV og sier ifra hvis kollegaer belaster hun med for tunge problemer på jobb, når hun vet hun må fokusere for å prestere.

  Og energityver er hovedgrunnen til at jeg ikke klarer å gjennomføre det jeg ser for meg. Som regel er det noe lite som tipper meg ut av sporet, og det kan være alt fra sykdom til en dårlig periode med masse sukker, lite aktivitet. Når jeg først er ute av sporet, så skal det ikke så mye til før det farer utforbakke. 

  Typiske energityver hos meg:

  - Scrolling på mobilen

  - Hjernedø reality tv som ikke gir meg påfyll

  - Problemer i relasjoner

  - Utfordringer på jobben som krever altfor mye

  - Stress og dårlige tankemønstre

  Så fort jeg har kommet ut av banen min (eller rutinen min) og en av disse tingene skjer, er jeg ekstremt sårbar og sliter med å ta meg sammen igjen. Når jeg ser tilbake på alle gangene jeg har feilet feks med å gå ned i vekt, så har det alltid skjedd noe som vippet meg av pinnen. Selvsagt, tenker du nå. Livet ER jo uforutsigbart og går ikke på skinner. Helt enig med deg. Men jeg har aldri sett det så klart som det jeg gjør nå. Alle de valgene jeg tar som gjør vondt verre hele veien.

  Jeg skal gi dere et eksempel som skjedde nå i høst. Da hadde jeg litt ekstra mange utfordringer og klarte ikke å komme i gang med trening etter sommeren. Først døde svigermoren til Solfrid (min partner), så døde svigerfaren hennes, og så min svigermor. Kun få måneder i mellom. Så ble vi nødt til å si opp en ansatt  og strukturere firma annerledes. Tung belastning. Isteden for å se fremover og fokusere på fremtiden, så jeg bakover. Flyktet fra hverdagen. Hvordan sier du? Med is, sjokkis og reality tv-maraton til de grader. Scrolling på mobilen i timesvis, bare svada egentlig. Ikke leste jeg noe som ga meg noe, men jeg så på perfekte bilder av perfekte familier som dro på perfekte ferier, lagde all (vegansk så klart) mat fra bunnen av og ja, tilsynelatende levde et perfekt liv. Det er godt å flykte inn i andres liv når du trenger en pause fra ditt eget. Noen som kjenner seg igjen?

  Ved å kaste bort tiden på ting som gir deg null og niks, kaster du bort så verdifull tid! Tenk så mange timer jeg kunne brukt på ting jeg egentlig ønsker å drive med, istedenfor å bruke halve fritiden min på tull og tøys. Puh.. Det stjal rett og slett energien min til de grader, og alt jeg hadde planlagt ble bare et eneste stort ork. Du kommer inn i en dårlig spiral og det er så lett å gå på autopilot, sant.

  I går var jeg hjemme fra jobb på 4 dagen denne uken og det er aaaltfor lenge. Hodet blir helt sløva, gidder ikke kle meg eller sminke meg. Formen har vært så som så, men seriøst, jeg kunne gredd håret liksom. I går bestemte jeg meg for at selv om jeg bare er hjemme, skal jeg fikse meg. Følte meg bedre med en gang, helt sant ;) Positive mind, positive life - den prøver jeg å etterleve så langt det er mulig. Og oftest får jeg gjort mer om jeg bare fikser meg litt, hodet funker bedre osv.

  Tasset rundt sånn her i 4 dager uten sminke med floker i håret og uten bh. Og ja, sett på serier. Haha tenk at jeg deler dette bildet, fnis.

  Fikset håret, sminket meg og tok på en fresh genser - og vips fikk jeg lyst til å blogge litt igjen gitt ;) Se bort fra rotet da dere, hehe.

  Listen med ting jeg har lyst til å gjøre eller lære meg er ganske lang! Jeg skal dele den med dere i neste innlegg, og fra nå av skal jeg prøve å fokusere mer på den og målene mine, istedenfor alt som ligger bak meg! Kunsten i å la ting passere, den mestrer jeg virkelig ikke. Jeg går og gnager og kverner på ting. Lenge. Og hva skjer da? Jo det stjeler energien min, som jeg trenger til alt jeg egentlig ønsker å gjøre.

  Jeg leste nettopp en artikkel der forskning mener at du faktisk blir psykisk dårlig av å se på seriemaraton. Særlig, tenkte jeg først. For noe svada. Men etter nærmere ettertanke, er det faktisk noe i det. Ved å se timesvis på serier og flykte inn i en fiktiv verden, dealer du mindre med ditt eget liv. Dine egne mål blir mer og mer visket ut, for er det en ting som er sikkert, så må man virkelig jobbe for det om man vil nå målene sine. Kan ikke sitte og se på serier 5 timer om dagen, og så deiser det plutselig 1 mill ned i fanget på deg. Haha, det var kanskje litt ekstremt da. Men skjønner dere tegninga?

  Jeg kan skrive SÅ mye om dette temaet dere, men får dele det opp litt så dere orker å lese alt! Nå skal jeg ta meg sammen, motivere meg selv og få orden på huset mitt!! Vi skal nemlig ha 15 pers til middag i dag! God helg :)

  8 kommentarer

  Linda

  17.02.2018 kl.12:26

  Kjenner igjen det der, ja;)

  Bareyvonne

  17.02.2018 kl.12:37

  Linda: tror vi er mange som føler det sånn innimellom! Ønsker deg en fin helg ??

  Sofie

  17.02.2018 kl.17:49

  Åh, jeg kjenner meg så igjen😞 Nå inspirerte DU en sliten småbarnsmamma til å faktisk prioritere å sminke seg litt hver dag 💪🏻

  Bareyvonne

  18.02.2018 kl.13:38

  Sofie: så deilig å høre at man ikke er alene! Er så fort gjort å gå inn i hamsterhjulet og aldri gå av ?? Ønsker deg en super dag ??

  Mysan

  17.02.2018 kl.20:15

  Kom igång med träningen igen 👍 det finns inget negativt med träning å det tar kun få minuter om man vill 💪

  Bareyvonne

  18.02.2018 kl.13:39

  Mysan: jeg begynner faktisk til uken!! Gru/gleder meg ?? Fin søndag til deg ??

  Solfrid

  17.02.2018 kl.20:17

  <3 <3

  Bareyvonne

  18.02.2018 kl.13:39

  Solfrid: ????

  Skriv en ny kommentar