hits

Du lærer barnet ditt å mobbe..!!

Jeg må bare si noe om dette, for sånn voksne folk holder på i disse dager er virkelig ikke greit! Jeg blir både flau, sint og lei meg av å se hva som florererer av kommentarer på nett. Da spesielt på blogger. Ja bloggere velger å dele, og ja de velger å vise mer enn kanskje du ville gjort. De tjener penger på å provosere, få deg til å klikke. At blogging har blitt en jobb, er det jo vi lesere som bidrar til. Ingen lesere = ingen bloggere. Bloggere er til og de gjør det bra fordi vi som leser bloggen elsker å bli inspirert, provosert og nysgjerrige. At en blogger har valgt denne jobben, er da deres valg. Akkurat som det er ditt valg å klikke deg inn. Det gir deg absoltt ingen som helst grunn til å sitte og spekulere i ting du ikke har peiling på. Det gjelder mange bloggere, men kanskje dere skjønner hvem jeg sikter akkurat denne gangen?

Anna Rasmussen - helt riktig. Hadde faktisk aldri trodd at jeg skulle skrive navnet hennes her på min blogg, men jeg må. Som mange andre har jeg også fått med meg bloggerene på tv og at hun gjør og sier ting som hun kanskje ikke burde gjort. Jeg er absolutt ikke enig i alt hun gjør og syns hun burde tenke på hva hun legger ut, spesielt fordi hun har så mange unge lesere. Da var det sagt. Samtidig mener jeg at alle dere som sitter og spyr ut dritt, dere er hundre ganger verre enn henne. De fleste legger til og med igjen kommentarer med fullt navn. Altså jeg begynner å lure på om folk har vettet i behold jeg ass. Har dere fullstendig mangel på folkeskikk?

Hvordan i alle dager tror dere at vi skal klare å få bukt med mobbingen i skolen når foreldre er de verste mobberne?? De siste ti årene har det blitt brukt utrolig mye penger og ressurser på å få ned antall mobbesaker i skolen, uten at det har hjulpet NOE! Kanskje fordi problemet ikke kommer fra skolen, men delvis fra holdninger hjemme. Jeg mener ikke at alle som har et barn som mobber, er dårlige foreldre og jeg mener absolutt ikke at det kun er foreldrenes feil. MEN jeg mener at det vi voksne lirer av oss i form av kommentarer om andre mens barna hører på, det er skadelig. Du tenker kanskje ikke over det selv engang. Jeg tipper at rimelig mange har kommet med en stygg kommentar om en man har sett på tv, en blogger, en profilert person man har en mening om. Tenker du over hva du sier til venninnen din, i telefonen med søsteren din (mens barna sitter i baksetet) eller hva du kommenterer mens dere ser på tv? Hun derre rasisten Sylvi Listhaug burde skamme seg, Sophie Elise som virker dum som et brød eller hva med han mørke i kassa på Rimi. Jeg hører og ser foreldre si så mye rart rundt omkring, med barna på slep. Barna dine hører deg!! Alt du sier påvirkes de av. Det nytter ikke å si til barn at de skal slutte å mobbe, dersom vi viser at det er ok å snakke nedsettende om andre. Denne regelen syns jeg gjelder UTEN unntak!! Har du ikke noe fint å si, ja så klapp igjen!

Det er helt sikkert noen av dere som leser dette som mener at dere har deres fulle rett til å kommentere hva dere syns om en person bare fordi hun selv har bedt om det. Hun er jo blogger og må tåle kritikk. Her er jeg ikke enig. Konstruktiv kritikk og drittslenging er ikke det samme.  Ja, så har hun klikkoverskrifter så det holder - men det er det som er jobben hennes. Få deg til å klikke! Hun har vært på toppen av blogglisten i 6 år selv om alle klager på at innleggene ikke samsvarer med overskriften. Hvorfor klikker du deg inn igjen da, gang etter gang når du vet at det ikke er vits?

Ja selv meg, 32 åringen som egentlig ikke bryr seg om hva hun er up to, jeg må jo inn og snuse. Se om det er litt drama. Må bare fnise av hele greia. Folk blir liksom sure fordi hun ikke skulle gå fra typen da hun avlyste bryllupet (blogginnlegget het: Bryllupet er avlyst) og når hun lager provoserende innlegg, ja så er det akkurat det folk gjør da. Lar seg provosere. 

Hun er ung og har masse å lære. Selvsagt burde hun ikke sagt at Espen Hilton er en fiasko eller at hun fortjente Folkets favoritt prisen mer enn Marna Haugen, og det er ikke lurt å legge ut lettkledde bilder av seg selv. Men jeg mener likevel at kommentarene og dritten alle slenger ut er mye verre enn det hun har gjort. Husk at ting blir klippet til på TV nettopp for å få deg til å se på. 

Dette ble et skikkelig pekefinger innlegg, men som mamma føler jeg et stort ansvar. Det er den viktigste jobben vi har dere!! Lære barna våre hva som er rett og galt istedenfor å vise de hvordan man snakker ned om andre i mangel på respekt. Barna våre vil vokse opp med mange folk på alle kanter som ikke er bra påvirkning på de, men har du gjort jobben din som forelder så har de lært å behandle alle med respekt og vet hva som er rett og galt.

Ikke lær barnet ditt å mobbe!

God helg!

 

6 kommentarer

Vigdis S

22.09.2017 kl.18:55

Amen!

Alle kan bli bedre på å fininnstille vokabularet sitt. Grytene har ører. Og de koker samme suppa som foreldrene sine.

Yvonne

22.09.2017 kl.19:25

Helt fantastisk skrevet!

22.09.2017 kl.22:52

AMEN!!!!!!! 👏🏻👏🏻👏🏻

Carine

23.09.2017 kl.00:42

Cudos! Helt enig med deg. Vi har mye å følge opp på skolen, men foresatte må være med på denne kampen!

Therese

23.09.2017 kl.13:07

Helt enig med deg! 🤛🏻 Det er skremmende å se hva folk - voksne folk - kan lire av seg 🙈 Har du ikke noe hyggelig å si, så ikke si noe i det hele tatt, har jeg lært!

Alisa

04.10.2017 kl.21:29

Er det din sønn som er med i Kavli-reklamen som går på TV i disse dager?:)

Skriv en ny kommentar

Bareyvonne

Bareyvonne

32, Rælingen

Mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år. Bor sammen med de, kjæresten og hunden vår Zimba i et hus på landet. Gründer og daglig leder av nettbutikken vakrerom.no

Kategorier

Arkiv