Wakeup call

Hvor mye bruker du mobilen din på en dag? Eller hvor mye TROR du at du bruker den? Jeg leste nettopp at de fleste av oss svarer at vi bruker den halvparten så mye som vi faktisk gjør. Det vil si at dersom du tror du bruker den to timer, er du mest sannsynlig nærmere 4 (!!) timer. Jeg bruker mobilen mye, men følte alikevel ikke at det dreide seg om mange timer. Jeg bruker den ubevisst samtidig som jeg gjør andre ting. Jeg bruker den mens jeg ser på tv, mens jeg venter på at brødet skal bli ferdig i brødristeren, i senga før jeg sovner om kvelden og den er det første jeg sjekker når jeg våkner på morgenen.

Jørgen sendte meg link til en app man kan laste ned som tracker hvor mye du bruker mobilen din i løpet av dagen og hvor lenge av gangen. Dette er for å bevisstgjøre bruken og for at vi skal bli flinkere til  velge å ikke ta den opp.

Jeg lastet ned appen og tenkte at jeg skulle prøve den. Jeg bruker mobilen min mest i hverdagene da jeg snapper og tar bilder på jobben, så jeg tenkte at i helgen kan det toppen være 1-2 timer. Der tok jeg grundig feil ja! 

 

 

 

Den viser også når på døgnet du bruker telefonen mest og hvor lenge av gangen. Grønn er ok, gult er litt for mye og rødt altfor lenge av gangen!

 

 

På søndag brukte jeg mobilen min over 4 timer og tok den opp 35 (!!!) ganger. Med tanke på at døgnet har 24 timer og jeg sover ca 10 timer i helgene, blir det igjen 14 timer våkentid. At jeg tok opp mobilen 35 ganger i løpet av 14 timer innebærer at jeg plukket den opp 2,5 gang hver eneste time på lørdag. Det er egentlig bare trist. 4 timer med tid jeg kunne brukt på å være tilstede..

Tør du sjekke hvor mye tid du bruker på mobilen din? Last ned appen da vel! Moment heter den.

Klem

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bareyvonne

Bareyvonne

32, Rælingen

Mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år. Bor sammen med de, kjæresten og hunden vår Zimba i et hus på landet. Gründer og daglig leder av nettbutikken vakrerom.no

Kategorier

Arkiv

hits