hits
GRÜNDER OG DAGLIG LEDER AV NETTBUTIKKEN VAKREROM.NO

Der alt gikk galt..

 • Publisert: 06.01.2017, 13:40
 • Kategori: Personlig
 • Mange har spurt meg om akkurat dette. Ingen som kan skjønne at Vakre Rom (eller jeg for den saks skyld) har slitt, vi som har hatt så eventyrlig suksess. Veel, det har vært mange humper i veien kan jeg si dere. Den største av de alle skjedde i 2015 da jeg var desperat etter hjelp. Nettsiden min klikket i hytt og pine, ordre kom ikke inn, det funket ikke å betale med kort og feil på feil gjorde at vi tapte vanvittig mange potensielle salg. Jeg begynte desperat å lete etter noen som kunne hjelpe meg med nye nettsider, men både tiden og budsjettet var svært begrenset.

  På tampen av 2015 tapte jeg (Vakre Rom) et sted mellom 500.000,- og 1.000.000,- og DET er mye penger det, spesielt for et lite firma uten all verdens likviditet. Disse pengene har jeg brukt hele 2016 på å prøve å tjene inn igjen. Det er rimelig vanskelig skal jeg si dere. Jeg ansatte en fjomp av en "programmerer" til å lage noe av det viktigste jeg eier, nemlig nettsiden min. Jeg hentet inn flere tilbud og han virket billig og bra. Eller ikke bra, han var billig.

  Assa hvis du skulle operert nesen din (banalt eksempel men la gå), ville du da gått for den beste kirurgen eller ville du valgt en billig en? Mest sannsynlig ville du sjekket bilder av andre han hadde operert og valgt den flinkeste uavhengig av pris. Stort sett hører pris og kvalitet sammen. Ikke allltid, men defintivt i en bransje der prisen du betaler er timelønnen til de som jobber for deg. Mindre lønn = mindre timer = dårligere resultat. Han jeg ansatte virket for god til å være sann. Han skulle gjøre jobben til en femtedel av det nest rimeligste tilbudet jeg fikk. I tilllegg skulle jeg få delbetale. Eh hallo, her burde da de røde varselflaggene kommet opp. Det var rett og slett ikke mulig, og ikke viste han seg bare å være inkompetent, han var en drittsekk av dimensjoner også. Burde navngitt han, men det holder jeg meg for god til.

  Uansett, hele poenget med dette innlegget var å forklare nærmere hvorfor 2016 har vært et utmattende år. Fjompenissen jeg ikke nevner ved noe annet navn, hadde mye av skylden i det. En ting var skaden han gjorde og pengene jeg tapte, men jeg brukte så utrolig mange måneder på å være bitter. Jeg vurderte å saksøke han. Jeg tok kontakt med advokat og en dommer. Brukte timesvis på å hente frem dokumentasjon som viste at han ikke holdt sin del av avtalen. 35 sider med Skype samtaler som måtte skrives inn i et dokument. Jeg var fast bestemt på at han skulle tas! Han skulle straffes og jeg skulle få igjen pengene mine.

  Desverre er ikke dette like lett som det kanskje høres ut som. Rettssystemet er ikke alltid rettferdig. De skyldige får ikke alltid straff, og de uskyldige må mange ganger svi. Det er ord mot ord og du skal ha rikelige beviser for å felle noen. Om du så vinner, er det ikke sikkert du får penger engang. Jeg kredittsjekket både han og sjefen hans og så at firma gikk i minus. Neimen, det var ingen overraskelse. Videre fant jeg etterhvert info på nettsiden deres, der det var skrevet lange avhandlinger om hva de beskyttet seg mot. De skrev svart på hvitt at de ikke lot seg saksøke under noen omstendigheter. Eh har du hørt noe du dustete? For det første er det ikke mulig å fraskrive seg det, og for det andre : litt merkelig å skrive det på sin egen nettside? De hadde vært i trøbbel før med andre ord. Jeg ble mer og mer gira! Denne fyren skulle jeg ta!

  Jo mer jeg gravde, jo mer dritt fant jeg. Etter å ha snakket nøye med en advokat om hva jeg kunne forvente meg, forsvant håpet om å vinne en eventuell rettsak sakte, men sikkert. Jeg prøvde å forsone meg med at det tross alt kom noe positivt ut av dette også. Slik det alltid gjør. Jeg er nemlig oppdratt til å tenke positivt, og det har hjulpet meg i mange situasjoner. Hadde det ikke vært for fjomPENISsen (den var kanskje litt barnslig?) , så hadde jeg ikke møtt på han jeg jobber med nå. Han er fantastisk, og har hjulpet meg mye. Uten han tror jeg helt ærlig at Vakre Rom hadde vært historie nå.

  Enden på visa ble at jeg droppet sak, men brukte mange viktige måneder på å forberede meg til sak og være bitter, istedenfor å selge varer. Da jeg la fra meg denne saken, var jeg så fysisk og psyskisk utmattet at dere aner ikke. 

  Nå må jeg avslutte her dere, og komme meg avgårde, men vi blogges litt senere i dag, så skal jeg oppdatere dere med hvordan det går i storbyen ;)   

  Ønsker dere en super fredag!!! :)

  God klem

  4 kommentarer

  Regine Ness Karlsen

  06.01.2017 kl.14:09

  Stå på videre! God helg.

  Bareyvonne

  07.01.2017 kl.17:53

  Regine Ness Karlsen: Tusen takk! God helg til deg også :)

  HappyTom

  06.01.2017 kl.21:55

  Godt du er godt oppdratt og ikke pådrar deg mer ubehageligheter ved å navngi fjompenissen. Men jeg kan..... ;-) Dessverre er ikke jussen basert på rettferdighet. Så det er en viktig egenskap å kunne svelge store kameler og legge bitterhet for urettferdighet bak oss å fortsette å skape gode ting. Noen ganger blir imidlertid urettferdigheten så stor at kampen må kjempes. Da står vi sammen!

  Bareyvonne

  07.01.2017 kl.17:52

  HappyTom: Tusen takk for alt du har lært meg, pappa! Du er best <3

  Skriv en ny kommentar