hits
GRÜNDER OG DAGLIG LEDER AV NETTBUTIKKEN VAKREROM.NO

En 3 dagers..

 • Publisert: 04.01.2017, 12:38
 • Kategori: Personlig
 • Herregud, denne dagen startet ikke helt sånn jeg trodde. Jørgen har også blitt dårlig, og klarte ikke å kjøre barna til skole og barnehage i dag. Heller ikke jeg. Huff.. Så der ble de sittende nede alene i pysjen da, mens klokka gikk og jeg prøvde å samle krefter. Sov et par timer, og tittet på klokka. SHIT den var elleve!! Nei, nå måtte jeg bare klare å komme meg opp. Fikk på de klær, lagde matpakke i en fei og mobiliserte alle krefter. EN skoletime får eldstemann vært på skolen i dag.. Mom of the year!


  Hei sveis!

  Alle har sikkert gjort det en eller annen gang. Tatt deg en tredagers fra jobb selv om du var i ok form til å gå på jobb både andre og tredje dagen. Kan jo ikke "kaste bort" egenmeldingsdagene vi får utdelt av verdferdsstaten ?? Litt uheldig den der tredagersen, for jeg skjønner at man tar ut de tre dagene dersom man ikke trives i jobben sin. Av og til kan det være deilig, og til og med nødvendig med en hjemmedag uten å være syk. Hos meg trenger du ikke å være syk for å få en dag hjemme. Er du sliten, får du fri. Er det ekstra mye å gjøre, bidrar du ekstra. Frihet under ansvar.

  På min gamle jobb hadde vi faktisk ikke 3 dagers. Vi hadde dag for dag. Det vil si at vi fikk 12 stk egenmeldinger som hver og en gjaldt for en dag. Tolv enkle dager i løpet av året, istedenfor fire egenmeldinger på tre dager som er mest vanlig. Funker veldig bra, og undersøkelser viser at de bedriftene som har denne ordningen har mindre sykefravær. Vakre Rom har tre ansatte, og ingen av oss er særlig mye borte fra jobb. Er man borte, så blir jobben stort sett gjort hjemmefra. Har vi syke barn, er de ofte med på kontoret. Vi er en liten, sårbar bedrift der alle må stå samlet for å få det til å gå rundt.

  På jobben min har jeg ingen sjef som forventer at jeg kommer tilbake på jobb. Jeg har heller ingen sjef som tvinger meg hjem fordi h*n ser at jeg er helt på felgen. Nei, de tingene er helt opp til meg selv. Så denne uken har jeg pålagt meg selv en tredagers. 

  Husker jeg leste en artikkel om sjefen i The North Alliance (kvinnelig sjef) som ga de ansatte en pysjdag om de trengte det. På den måten kunne de ansatte hente seg inn om de trengte det, uten å begrunne hvorfor. Uten å ta en tredagers. Hun sier ikke noe om det, men jeg tipper at sykefraværet gikk ned.

  Utdrag fra intervjuet med Heidi Krohn Olsen i Aftenposten ser du under. Hele det inspirerende intervjuet med henne kan du lese HER.

  - Pysjdag?

  - Ja, den er drevet frem av eget behov. Da jeg startet opp og alt var så intenst var jeg aldri syk og kunne derfor ikke bli hjemme på grunn av det. Likevel hadde jeg dager da jeg ønsket å fri meg fra kontoret for å hente energi. Så da innførte jeg pysjdager. Jeg bryr meg ikke om hvorfor folk trenger det. Det er bare å sende en sms med pysj og bli hjemme - så er det greit.

  Hadde vi hatt flere ledere som henne, så tror jeg vi hadde hatt flere fornøyde og mer produktive ansatte i Norge, samt mindre sykefravær. Kanskje noe å foreslå for din sjef? ;)

  Jeg har faktisk tatt en annen avgjørelse denne uken også, noe som jeg tror jeg har godt av. På fredag skal jeg nemlig jobbe fra et annet sted enn kontoret mitt. Det får dere lese mer om i neste blogginnlegg.

  Nå skal jeg hente meg inn litt etter morgenes stabaser og kose meg med en latte. Var helt tom for melk i dag så den består av ca 20% kaffe og 80% FLØTE.. jadda. Lov når man er syk eller? Håper dagen din blir fin <3
  Klem

  12 kommentarer

  lisarorvik

  04.01.2017 kl.12:47

  Masse god bedring :)

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.12:58

  lisarorvik: Tusen takk :) Klem

  Nina

  04.01.2017 kl.13:05

  Fortsatt masse god bedring 🌸 Er så glad du skriver blogg. Gleder meg hver gang du har skrevet et nytt innlegg. Take care🌸🌸

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.13:07

  Nina: Tusen takk! Så hyggelig å høre! Gøy å skrive igjen, så håper du følger med videre :) Klem

  Anne-Mette

  04.01.2017 kl.13:31

  Hei,

  Masse god bedring og heia deg. Bloggen er super👌🏻

  Hva heter kamera ditt mer enn Olympus Pen?

  Ha en super dag ✨🎶 Klem

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.13:44

  Anne: Tusen takk, så hyggelig å høre! Kamera heter Olympus PEN E-PL8 :) Klem

  Iselin Renée

  04.01.2017 kl.13:54

  God bedring :)

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.13:55

  Iselin Renée: Tusen takk!:)

  Nina R.

  04.01.2017 kl.14:37

  God bedring!

  Du er enormt inspirerende- har fulgt deg på insta. siden du startet opp, og må bare si: hands down for deg! For et rivjern av en kvinne! Og jeg er helt sikker på at du er en fantastisk sjef :-)

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.14:48

  Nina R.: Tusen hjertelig takk for sååå hyggelig kommentar! Tja, alle har forbedringspotensiale, men jeg er kanskje ikke så aller verst ;) God klem fra meg

  iaa

  04.01.2017 kl.19:46

  Synes dine tanker om jobb og pysjdag er inspirerende. Flere ledere burde tenke slik, da tror jeg man får lojale ansatte som ønsket å gjøre en god jobb. Skulle gjerne vært ansatt hos deg! :-) hilsen byiaa

  Bareyvonne

  04.01.2017 kl.20:32

  iaa: Så fint sagt, men jeg kan ikke ta cred for denne pysjdag ideen jeg altså ;) Hehe. Det er nok både og å være ansatt hos meg tenker jeg. Fritt til en viss grad, men krevende. Vi har ofte 12 timers dager når det er høysesong :) Det er ikke noe for alle. Klem

  Skriv en ny kommentar