hits
GRÜNDER OG DAGLIG LEDER AV NETTBUTIKKEN VAKREROM.NO

Gründer eller småbarnsmamma?

 • Publisert: 03.01.2017, 13:17
 • Kategori: Personlig
 • I år er første året på en god stund jeg unnet meg juleferie. Jeg kjøpte ny telefon rett før jul og la bevisst ikke inn mailen min og login til nettbutikken (så jeg kan sjekke salgstall) på den. På den måten måtte jeg dra opp Macen hver gang jeg skulle sjekke jobbgreier, og det gjorde jeg faktisk ikke på to hele dager. Fantastisk deilig!

  Matchende pysjer er et must i julen. 2 juledag er det ikke lov til å gå i annet enn pysj hjemme hos oss. Er ikke mormor fiiin? Fnis.

  Som selvstendig næringsdrivende eller kall det gründer om du vil, så er det ikke noe som heter ferie. Jobben surrer og går i bakhodet ditt uansett hva du gjør og hvor du er. Du er aldri ajour og er stresset fordi salget ikke er bra nok, kunder mangler svar på mail, ikke alle er fornøyd. Bare det kan man bli syk av. Man blir rett og slett nødt til å akseptere at det er en livsstil man har valgt, og ikke kun en jobb. Det har tatt meg lang tid, og jeg har prøvd mange forskjellige ting for å finne balansen mellom småbarnsliv og gründerliv.

  I dag snakker vi mer enn noen gang om det å være tilstede i øyeblikket, og det er noe jeg ønsker barna skal føle at jeg er. En mamma de kan snakke med, som er tilgjengelig, og ikke bruker hvert minutt hun kan på telefonen. Jeg gjorde det før. Alt ble lettere da jeg opprettet en privat instagramkonto. Da slapp jeg presset om å legge ut fine bilder hjemmefra, koselige bilder av barna og perfekte middager. Jeg kunne legge ut rene produktbilder, og vi solgte bra likevel. Så klart, tenker du kanskje nå? Du driver en nettbutikk, og hva gjør vel bilder av familien og personlige ting inne på den profilen? Jeg bygget opp Vakre Rom på en annen måte en de fleste andre. Jeg bygget opp firma mitt på meg og mitt navn, mitt liv. Kundene ble kjent med meg og Vakre Rom var aldri "bare" en nettbutikk. Da hadde vi nok aldri overlevd, for konkurransen er beinhard.

  Overgangen fra personlig profil til profesjonell profil har vi merket. Samtidig har interessen på blandt annet Instagram dalt mye det siste året. Det skal mye mer til for å engasjere følgerne, vi "gidder" ikke å trykke på liker knappen eller kommentere like mye som før. Følgerne ble mer passive, og det samme ble jeg. Trakk meg mer og mer unna etter flere år med jag og mas og konstant jakt på flere følgere og likerklikk. Ikke fordi akkurat DET var så viktig for meg, men fordi det genererte salg i nettbutikken. De siste månedene har vi begynt å betale for markedsføring. Det gjorde vi ikke tidligere. Tenk på det da, 5 år med nettbutikk og ikke brukt en krone på reklame. Alt takket være responsen jeg fikk via Instagram.

  Dere, nå skrev jeg meg litt bort her. Jeg skulle skrive om kombinasjonen mamma og gründer. Sorry! Det er fordi det er SÅ mye her inne som vil ut og jeg vil egentlig fortelle alt på en gang. Sorry om det er rotete.

  Mange lurer kanskje på hvorfor jeg har hatt så mye uro og angst, jeg som har drevet et suksessfullt firma en stund. Det skal jeg fortelle dere om - litt etter litt. I helgen skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før, og det gleder jeg meg til! Stay tuned, så får du vite hva jeg skal.

  God klem

  4 kommentarer

  Victoria Larsen

  03.01.2017 kl.14:38

  Jeg ønsker deg en fin Tirsdag :-)

  Bareyvonne

  03.01.2017 kl.16:40

  Victoria Larsen: Tusen takk og i like måte !

  Marit

  03.01.2017 kl.23:07

  Du er en utrolig fin person. Klem 💛

  Bareyvonne

  03.01.2017 kl.23:07

  Marit: Så hyggelig sagt! Tusen takk <3 Klem fra meg

  Skriv en ny kommentar